CHARLY’S LOUNGEBAR

Boutiquehotel Steenhof Suites


Luxe op het niveau van een 5-sterren hotel in het historische centrum van Leiden: dan heb je het over Boutiquehotel Steenhof Suites. Het hotel heeft de Tripadvisor Travellers’ Choice Best of the Best Award 2020 gewonnen en behoort daarmee tot de 1% beste hotels van de wereld.

De afgelopen jaren voltrok zich achter de gevels van twee grachtenpanden uit de late Middeleeuwen een transformatie tot een luxueus hotel. Charly’s Loungebar is het hart van het hotel waar gasten kunnen ontbijten maar ook genieten van bijzondere wijnen.

Herbestemming in drie fasen

In 2015 startte Simon George met het ontwerp voor de herbestemming van Steenschuur 11 tot Boutiquehotel Steenhof Suites. Het meerjarig project is in drie fasen uitgevoerd. In 2018 is ook Steenschuur 13 betrokken in de planvorming en opgeleverd in 2020. Zo heeft zich binnen deze historische gebouwen langzaam maar zeker een metamorfose voltrokken: hier is iets moois gegroeid.

Nieuwe elementen sluiten aan op de eeuwenoude structuur

Na de voltooiing van de eerste fase is begin 2017 het ontwerp van Charly’s loungebar verwezenlijkt: een luxe bar waar gasten tijdens hun verblijf kunnen ontspannen en genieten van een drankje. Het ontwerp van Charly’s loungebar creëert een warme, chique sfeer voor de gasten van het hotel. Een moderne uitstraling gaat hand in hand met het eeuwenoude karakter, onder andere door op subtiele wijze nieuwe elementen te laten aansluiten bij bestaande structuren.

Hoogwaardige materialen – gespoten messing kubussen

De display-kast voor kunstobjecten, gemaakt van afwisselend blank en donker gerookt eiken, is het pronkstuk van de nieuwe lounge. Een gespoten messing laag (‘geleend’ uit de jachtbouw) geven de kubussen in de wandkast (en daarmee de bar) een chique uitstraling. Ook de lederen bekleding van de banken draagt daaraan bij. Die materiaalkeuze, in combinatie met de variatie in dieptewerking van de display-kast en een uitgekiend lichtontwerp zorgen ervoor dat het interieur visueel tot leven komt.

Museum kwaliteit verlichting

De eigenaresse wilde een sfeervolle ruimte, waar gasten kunnen ontbijten maar in de avonduren moest het de uitstraling hebben van een intieme loungebar. Het lichtontwerp speelde hierin een grote rol en het ambitieniveau was hoog. Het interieur beschikt over een duurzaam state-of-the-art LED DALI systeem. Dit lichtsysteem stelt de eigenaresse in staat verschillende scènes te selecteren, voor elke gewenste sfeer op elk moment van de dag. Zacht strijklicht bij het ontbijt en warme kleuren in de avond.

Zichtbare verbindingen tussen oud en nieuw

Charly’s loungebar kent ook zichtbare verbindingen tussen het nieuwe en het oude. De Middeleeuwse kelder werd in ere hersteld om er een wijnkelder met wijnproeverij in onder te brengen. Een doorbraak in de vloer met een nieuwe stalen trap naar de kelder geeft de bezoekers van de loungebar een uniek kijkje op het middeleeuwse ondergrondse metselwerk.

MATERIALEN
Display-kast, bar, barkast, loungebank: hoogwaardig eiken fineer voorzien van massief eiken neuzen
Oppervlaktebehandeling display-kast: Hardwax blanke afwerking, donkere delen gebeitst en gespoten
Oppervlaktebehandeling kubussen display-kast: messing laag van Vero Metal en 2x gepolijst
Oppervlaktebehandeling bar: Hardwax blanke afwerking, donkere delen gebeits en gespoten, messing laag van Vero Metal en 2x gepolijst
Barblad: Hi-Macs G010 Black Pearl
Achterwand barkast: bronskleurige spiegels
Logo Charly’s Loungebar: cnc gefreesd, zwart, kunststof
Kussens loungebank: zwart leer voorzien van orthogonaal noppenpatroon
Tafels: hoogwaardig blank eiken fineer met zwartstalen poot
Hekwerk keldertrap: gepoedercoat zwart staal

VERLICHTING
Dali sturing van Helvar met bedieningspaneel voor selectie van 7 licht scènes
Lichtspots in de kubussen: WD800 Warmdim 10W LED 2000K-3000K, CRI>95
LED Strips in de kast en bar: Tunable White 2100K – 3000K, 24V, 21W/m, CRI>80
Uplight spantbenen: LED Spot TW1000 Tunable White, 17W, 1400K-4000K, CRI 87+
Plafondarmaturen: Philips G53 LED Spot AR111, 13W, Warmwit 2700K, CRI90+
Verlichting logo Charly’s Loungebar: 24V led strip van PROLED met 2700K licht


Category :