BRAINWAVE

Paviljoen voor ontspanning


Onze ruimtelijke waarneming vormt zich door perceptie, vooral zien en luisteren, en proprioceptie, het intuïtief waarnemen van de lichaamspositie in een ruimte. Brainwave stimuleert deze zintuigen zodat de bezoeker kan ontspannen in een landschappelijke omgeving.

Het paviljoen vormt de passage tussen stad en natuur en markeert daarmee het spanningsveld tussen deze gebieden. De passage beschrijft de contravorm van een voortbewegend persoon, die van positie verandert, van lopend naar zittend naar liggend. De bezoeker wordt gestimuleerd om van lichaamspositie te veranderen, om in gedachten te verzinken, met zicht op de natuur. Lopend door de passage daalt de bezoeker onder het maaiveld en ervaart men het landschap vanuit het perspectief van een kind. Zo ontstaat in de ruimte een continue beweging tussen stad en natuur, passief en actief, tussen het lichaam en het wegdromen in gedachten.

Brainwave heeft een levensduur van 10 jaar. Na het bereiken van de houdbaarheidsdatum desintegreert de huid van het paviljoen en het skelet van steigerpijpen wordt hergebruikt.