CHARLY’S LOUNGEBAR

Boutiquehotel Steenhof Suites

Luxe op het niveau van een 5-sterren hotel in het centrum van Leiden: dan heb je het over de Steenhof Suites. Een meerjarig project waar werkelijk alles in zit, van restauratie tot ontwerp tot herbestemming. Het meest recente deelproject verdient aparte vermelding: het ontwerp van deze loungebar is een fraai staaltje innovatie meets luxe, met een knipoog naar de Middeleeuwen.

Een hotel dat van binnenuit groeit

Het pand van de Steenhof Suites op de Steenschuur (11-13) kent een rijke geschiedenis en ook de meerjarige herbestemming is een verhaal op zich. Na de voltooiing van de restauratiewerkzaamheden aan nummer 11 en de verbouwing tot hotel wordt begin 2017 het ontwerp van Charly’s loungebar verwezenlijkt: een luxe bar waar gasten op elk willekeurig moment tijdens hun verblijf kunnen ontspannen en genieten van een drankje.

De derde en laatste fase (eind 2017) betreft de restauratie en het ontwerp voor nummer 13. Zo voltrekt zich binnenin dit historische gebouw langzaam maar zeker een metamorfose: hier groeit iets moois.

Charly’s loungebar

Het ontwerp van Charly’s loungebar (vernoemt naar de eigenaresse van Steenhof Suites) creëert een warme, speelse sfeer voor de gasten van het hotel. Architect Simon George zorgde ervoor dat een moderne uitstraling hand in hand gaat met het eeuwenoude karakter, onder andere door op subtiele wijze nieuwe elementen te laten aansluiten bij bestaande structuren.

Niet zomaar een kast

Een speelse open kast met kunstobjecten is het pronkstuk van de nieuwe lounge. Blank en zwart eiken en een gespoten messing laag (‘geleend’ uit de jachtbouw) geven de kastwand (en daarmee de bar) een chique uitstraling. Ook de lederen bekleding van de banken draagt daaraan bij. Die materiaalkeuze, in combinatie met de variatie in dieptewerking van de kast en een uitgekiend lichtontwerp zorgen ervoor dat het interieur visueel tot leven komt.

Museum licht

Niet zomaar een kast, en dus ook niet zomaar wat lichtbronnen: deze wand, vervaardigd door meubelmaker Rik Zandvoort, beschikt over een duurzaam state-of-the-art LED kunstlicht systeem (DALI). Dit systeem stelt de eigenaar in staat verschillende settings te programmeren, voor elke gewenste sfeer en elk moment van de dag. Zacht strijklicht bij het ontbijt, warme kleuren in de avond: alles is mogelijk.

Toegang tot het verleden

In het ontwerp van Charly’s lounge ontstaan zichtbare verbindingen tussen het nieuwe en het oude. Een nieuwe trap naar de bestaande wijnkelder geeft de bezoekers van de bar een uniek kijkje op het middeleeuwse ondergrondse metselwerk.