FLOS

Kantoor en bedrijfsruimte


Glazen lamellengevel met repeterend bedrijfslogo

Het FLOS-gebouw bestaat uit kantoren en bedrijfshallen. Om aan het beeldkwaliteitplan van MVRDV te voldoen is gekozen voor een strakke eerste gevel in de vorm van een lamellenwand waarachter een tweede gevel alle functies kan opnemen in een meer vrije indeling. Het resultaat is een witgrijze wand van glazen lamellen voorzien van translucente folie. In de folie zijn uitsparingen aangebracht die samen een repeterend patroon van het bedrijfslogo over de gevel vormt. De letters van het logo worden dankzij de gebogen gevel en het voorbijrijden als het ware ingekleurd door de tweede zwart stalen gevel. Zo ontstaat een bepaalde mate van gelaagdheid die zich ter plaatse van de patiotuin vermenigvuldigt in de derde gevel van de kantoren. In het voorbijrijden van het gebouw en het veranderen van de kijkrichting verandert de kleur van de gevel van wit naar tinten van grijs tot zwart wanneer men is gearriveerd.