DA PIERRA

Biologisch lunchcafé

 

Simon George Architectuur verzorgde het Amsterdams – Italiaanse ontwerp van biologische Lunchroom Da Piera in Monnickendam. Eigenaresse Piera Leonardi was nauw betrokken bij het ontwerptraject dat twee fasen kent: als starter wilde ze klein beginnen. Het ontwerp moest dus kunnen ‘meeschalen’ met de groeiende klandizie.

Ontwerp van biologisch lunchroom Da Piera

De lunchroom ging open met een beperkt aantal beschikbare zitplaatsen. In een tweede fase kan het aantal zitplekken worden uitgebreid en het terras in de achtertuin betrokken worden bij de biologische lunchroom. Zo werd het ‘levend’ ontwerp betaalbaar voor een startende horeca-ondernemer

Stoer, klassiek en vrolijk design

Het interieur heeft een stoere uitstraling, aangevuld met vrolijk gekleurde accenten. De wanden, bijvoorbeeld, zijn voorzien van ruw afgewerkt stucwerk. De muren werden geschilderd en daarna rustiek afgewerkt in twee lagen: een grijslaag, en een witte gesponste laag daaroverheen. Klassiek met een knipoog naar Italië.

Zwart staal en gerookt eikenhout voor het interieur

De interieurelementen zoals de tafels, de bank en bar werden speciaal ontworpen voor Da Piera. Een kruisvorm keert terug in zowel de tafelvoet als de ladekasten. Voor het materiaal van het meubilair viel de keuze op de combinatie zwart staal en gerookt eikenhout.

Het zijn pure ingrediënten voor een pure lunchroom: Leonardi maakt al haar gerechten zelf en heeft een sterke voorkeur voor pure, biologische producten. Ook uit het ontwerp van biologische lunchroom Da Piera moest dat blijken.

Details

Architect Simon George creëerde een ontwerp dat tot in de kleinste details zou passen bij de wensen van de lunchroom en de architectuur van het monumentale pand. Vroeger was de lunchroom de woonkamer van Piera. Nu woont ze een verdieping hoger, in hetzelfde monumentale pand en is het misschien al bijna tijd om extra zitplaatsen toe te voegen.

Gewoon in Monnickendam

Op haar website vermeldt Da Piera: Elke salade, ieder broodje en alle sapjes worden bereid met biologische streekproducten en een flinke scheut liefde en aandacht. De koffie? Die maken we met de lekkerste koffiebonen van Bocca Coffee, waardoor we zeker weten dat de geroosterde koffiebonen via Direct Trade wijze worden ingekocht. Simpel, eerlijk en lekker. Gewoon in Monnickendam. Ook het ontwerp van Simon George is bijzonder gewoon.