PHOCAS

Clubgebouw voor studenten roeivereniging


Het gebouw voegt zich met ingetogen vormgeving en materiaalgebruik in één van Nederlands mooiste polders. De routing binnen het gebouw benadrukt zowel de functie als de omgeving. Zicht op roeiactiviteiten wisselt af met vergezichten op het landschap. Afhankelijk van de positie van de mens binnen de ruimte is de natuur onderdeel van de activiteit.

Het gebouw is verzonken in het talud, tussen het kanaal en de hoger gelegen weg. Onder het aluminium dak zijn drie verdiepingen, ingedeeld naar klimaatzone. Op kanaalniveau, de interne roeibak en botenloods. Op het niveau van de weg, de kleedkamers, roeimachine-plateaus en sociëteit; met daarboven de bestuurskamer, studie- en fitnessruimte. Naast het botenterrein ligt de lakstraat en werkplaats, ingegraven in het talud.