ALL-IN

Appartementengebouw en winkelcomplex


Het gebouw is een combinatie tussen een hoge toren, bestemd voor jonge echtparen; en laagbouw bestemd voor senioren, met in de buurt horeca, winkels, plein en park. Een opeenstapeling van appartementen, anoniem achter de gevel, is voorkomen, door de wooneenheden binnen de totaal vorm van elkaar te differentiëren. Dit heeft geleid tot zeven woningtypen.

Door de vormgeving van het gebouw ontstaat op straatniveau een plein met winkels en andere voorzieningen. De drie doorgangen verbinden winkelcomplex de Heuvel Galerie en het park met het plein en de Dommelstraat. Een extra lus aan het voetgangersgebied, die ALL-IN koppelt aan de Markt in de binnenstad.

De spiraal symboliseert het leven en de verschillende generaties die het gebouw bewonen. De spiraal zet zich naar beneden toe voort en waaiert uit in de woningen van de laagbouw. In deze beweging glijden de appartementen van de laagbouw over de doorsnede van het gebouw om terrassen te vormen. De terrasvormige opbouw laat meer licht binnen terwijl de woningen aan de Tramstraat door het terugtredende profiel niet in de schaduw liggen. Een groen lint van beplanting omwikkelt het gebouw en verbind alle appartementen met elkaar.