KOOIKERSWEG

Appartementengebouw en winkelcomplex


Hoge diversiteit in woningtypes

Het gebouw creëert in zijn vormgeving een harmonische verbinding tussen de kleinschalige bebouwing aan de Amsterdamsestraat en de grootschalige bebouwing aan de Kooikersweg. Het wooncomplex heeft een hoge diversiteit in woningtypes onderverdeeld in huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen.

Gelaagd gevelbeeld

De gevel aan de Kooikersweg bestaat uit een terugliggende commerciële plint met daarboven appartementen. Gelaagdheid in de gevel verdeelt het gebouw in drie delen en creëert een vloeiende beweging naar het hoogste gedeelte van het gebouw. Betonnen balkons zijn over de gevel gestrooid en pergola’s sieren de dakterrassen. De drielaagse bebouwing aan de Amsterdamsestraat is een visuele buffer voor de hoogbouw. Als een echo van de balkons zijn betonpanelen in deze gevel opgenomen.

Integratie van groen in het ontwerp

De plantenbakken dragen bij aan de sfeer in de straat en bieden privacy aan de inwoners op de begane grond. De hoog- en laagbouw worden ontsloten via de gemeenschappelijke tuin. Het tuinontwerp bestaat uit drie delen die verbonden zijn met een pad.