KILSDONK WONING

Herbestemming taxigarage tot woning

.
De opdrachtgever wilde de taxigarage gebruiken als hoofdwoning zodat de oude woning gebruikt kan worden als werkruimte of als een zelfstandige 2deĀ woning.
Het interieur van de hoofdwoning heeft een industrieel, loft-achtig karakter waarin het contrast tussen natuurlijke materialen, stalen elementen, gladde en ruwe texturen, het interieur vormt.

Een route van grenen vlonderdelen verbindt de twee delen met elkaar en verdeeld tegelijkertijd de hoofdwoning in woonkamer, woonkeuken en werkruimte. De grens tussen binnen en buiten vervaagd doordat de vlonderdelen zich buiten voortzetten in de entreepartij en het terras. Zes terrasdeuren dragen bij aan het buitengevoel. Glad gestuukte wanden wisselen af met ruwe baksteen wanden. Stalen elementen zijn tot in het kleinste detail doorgevoerd. De stalen draagconstructie is in het zicht gebracht. De trap is ontworpen als een eye-catcher midden in de woning. Het kookeiland is uitgevoerd met een betonblad en stalen poten en handgrepen. Op de 1ste etage zijn slaapkamers gerealiseerd.

Category :